Bomen en Lidwinaschool / Hageltje behouden

Er waren 5 bijeenkomsten voor nodig maar de uitkomst mag er zijn.

Ruim een jaar geleden verliet Praktijkschool de Singel het pand aan de Kapelaan Nausstraat. Hiermee komt een hele grote lap grond vrij waar een nieuwe bestemming voor gezocht moest worden. In plaats van met een kant en klaar plan te komen vroeg de gemeente aan Wijkraad Schadewijk eerst uit te zoeken wat de wensen van de omwonden zijn.

Het enige dat bekend was is dat er ruimte moet zijn voor 10 sociale huurwoningen en 10 koopwoningen. Er mogen volgens het bestemmingsplan maximaal 40 woningen gebouwd worden. Veel speelruimte dus.

Vorig jaar voor de vakantie zijn we begonnen met zoeken naar mensen die zich wilden bemoeien met het plan. In 5 bijeenkomsten hebben deze mensen hun gedachten de vrije loop gelaten. Als het aan de bewoners ligt blijven de grote bomen midden op het terrein behouden net als het gebouw van de oude Lidwinaschool (later het Hageltje).
Er is ruimte voor kinderen om te spelen en er komt vooral heeel veeeel groen!

Ook is er nagedacht over de ideale samenstelling. Omdat er in de omgeving al zoveel sociale woningbouw is mag het aantal koopwoningen in de meerderheid zijn. Verder is de voorkeur een mix van jonge gezinnen, senioren en alles wat daar tussenin zit.

In samenwerking met de Stadse Boeren en kunstenaar Alex van der Heijden zijn de ideeen omgezet in dit plan.

Na de vakantie gaan de omwonenden samen met de gemeente, Brabant Wonen en aannemer Van Wanroij om tafel om zoveel mogelijk van dit plan werkelijkheid te laten worden!